lage rugpijn

Lage rugpijn

De plaats van lage rugklachten
De onderrug en de knieën zijn de meest kwetsbare delen van het lichaam. Vaak zijn de mensen zich hier niet van bewust en denken dat het niet zoveel omhanden heeft.
Wanneer op deze plaatsen zich een pijn manifesteert kan dit duiden op een overlasting.
De overbelasting kan van tijdelijke aard zijn. Een voorbeeld hiervan is ongeoefend de tuin omspitten en je rug overbelasten. Dan is eerst rusten en daarna oefeningen doen vaak het advies. Maar wanneer de overbelasting van structurele aard is, betreft het een overbelasting die niet makkelijk is op te lossen. Een behandelplan is dan noodzakelijk.
De wervels van de onderrug heten de lendenwervels, en zijn van nature erg flexibel. Dit maakt de lendenwervels erg mobiel. Maar ook kwetsbaar voor overbelastingen.

Overbelasting
Lage rugpijn kan ontstaan vanuit diverse oorzaken. Er kan dus niet een eenduidig antwoord gegeven worden wat de oorzaak is. Vaak is het een combinatie van je denken en handelen.
Een voorbeeld is een persoon die over zijn grenzen blijft gaan omdat de persoon in kwestie niet wil stoppen en kijken waarom hij maar door blijft gaan. Handel ik wel binnen mijn mogelijkheden? Vergelijk ik mij met een ander? Kan ik nog wel voldoende ontspannen? Kan ik voldoende slapen? Oude overtuigingen die onbewust zijn geworden liggen van aan de basis van patronen die dit gedrag veroorzaken.

Een ander voorbeeld is een persoon met een emotie die niet bewust is waardoor de persoon in kwestie niet wil voelen wat het lichaam te zeggen heeft. Soms is een oude kind-pijn totaal onbewust geworden. Dan besef je niet dat je die kind-pijn zelf bent geworden en de energie daarvan constant uitstraalt.

Lage_rugpijn

Gevolgen

Lage_rugpijn

Behandeling

Intake
Omdat elk persoon anders is en dus andere zaken spelen, is dit precies de reden waarom ik met jou eerst een intake wil gaan doen om inzicht te krijgen in wat er in jouw leven speelt. En hoe jij daarin handelt. Ik kijk samen met jou op een holistische manier naar jouw klachten.
Langzaam zal zich een beeld ontvouwen van wat er speelt.

Behandelplan
Wanneer er een duidelijk beeld is gevormd, stel ik een behandeling voor. Samen stemmen we af wat voor jou kan werken. Vaak is dit een combinatie van therapie, coaching, ademtherapie en een of meerdere healingen. Hierbij is het van wezenlijk belang om jezelf de tijd te gunnen om inzichten te laten ontvouwen. Hierdoor zal je leven een positieve wending krijgen en worden oude patronen stap voor stap aangepakt en verwerkt.

Lage_rugpijn

Lees meer

Lage_rugpijn